//script in header

Natamisin Analizi

Natamisin Analizi



Natamisin, gıdalarda küf oluşumunu önlemek amacıyla kullanılan bir koruyucudur. Gıdalardaki en önemli problemlerden biri küf oluşumudur. Küf oluşumu ile gıdaların tüketimi insan sağlığını olumsuz etkilemektedir. Küf oluşumu hem gıdanın raf ömrünü azaltır hem de besin değerini azaltarak maddi zararlara neden olmaktadır.

Gıdalarda küf oluşumunu önlemenin en önemli yanı insan sağlığını korumaktır. Küflerin gıdalarda oluşturdukları mikotoksinler, kanserojen maddelerdir. Natamisin, küf ve mayalara karşı kullanılmakta ve çoğu koruyuculara göre daha geniş pH parametrelerde aktif kalmaktadır. Natamisin, bakterilere karşı etkili değildir. Gıda sektöründe de küf ve mayalara karşı en fazla kullanılan koruyuculardandır.

Gıdalarda “Natamisin Tayini” özellikle gıdalardaki katkı maddelerinin tespiti için gerçekleştirilmektedir. Koruyucu içermez iddiasında bulunulan ürünlerde ya da natamisin miktarının tayininde “Natamisin Tayini” önemli bir test parametresidir.

GIDA ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

11 Mart 2022