Mineral Analizleri
Mineral Analizleri
Gıdalarda beslenme profilinin çıkarılması, besin maddesindeki eksikliğin tespiti, eksiklik ya da fazlalıklarda gıdayı karakterize etmek, etiketi doğrulama, gıda kalitesini düzeltme ve gıda güvenliği açısından değerlendirme için Mineral Analizleri gerçekleştirilir.
Yeni ürün geliştirme, kalite kontrol çalışmaları nedeniyle gıdalarında besin değerleri önemlidir. Gıdalarda mineral varlığı, beslenme ve gıda güvenliği açısında gıdaların temel özelliğidir. Dengeli beslenme için Sodyum, Potasyum, Kalsiyum, Fosfor, Magnezyum, Demir, Bakır, Çinko, Kobalt, Krom, Nikel, Mangan, Selenyum gibi minerallerin gıda yoluyla alınması önemlidir. Bu minerallerin yokluğunda bazı rahatsızlıklar ortaya çıkabilir.
Gıdalarda gerçekleştirilen mineral analizleri yaş yakma, kuru yakma, mikrodalga çözünürleştirme sonrası Atomik Absorbsiyon Spektrofotometresi kullanılarak gerçekleştirilmektedir.