//script in header

Gıdalarda Escherichia coli Sayımı


Escherichia coli bakterisi, insanların ve hayvanların bağırsaklarında gelişen bir bakteri türüdür. Halk arasında koli basili olarak bilinmektedir. Bı bakteri türü, oldukça geniş ve çeşitli bir bakteri grubudur. Çoğu türleri zararsızdır, ancak bir kısmı insanları hasta etmektedir. Bazı escherichia coli türleri ishale neden olmaktadır, bir kısmı da idrar yolu enfeksiyonlarına, solunum hastalıklarına, zatürreye ve başka hastalıklara neden olmaktadır.

Escherichia coli bakterisi, genel olarak memeli hayvanların kalın bağırsağında yaşamaktadır. Bu nedenle de çevresel sularda rastlanması, dışkı kirlenmesinin bir belirtisidir. Bu bakteri toksin üretmekte ve gıda kaynaklı ciddi hastalıklara neden olmaktadır. Salgınların birincil kaynakları, çiğ veya az pişmiş öğütülmüş et ürünleri, çiğ süt ve sebzelerin fekal kontaminasyonudur. Çoğu durumda, hastalık kendi kendini sınırlamaktadır, ancak özellikle küçük çocuklarda ve yaşlılarda yaşamı tehdit eden rahatsızlıklara yol açmaktadır. Bu bakteri tarafından üretilen toksinler, ısıya duyarlıdır. Bu yüzden evde yemek hazırlarken, iyi pişirilmesi ve temel gıda hijyeni uygulamalarının takip edilmesi gerekmektedir.

Dünya Sağlık Teşkilatı’na göre (WHO), daha güvenli gıdanın beş anahtarının izlenmesi, bu toksinler gibi gıda kaynaklı patojenlerle enfeksiyonları önlemek için kilit bir öneme sahiptir.

Escherichia coli bakterisine, ağırlıklı olarak sığırlarda ve diğer geviş getiren hayvanlarda rastlanmaktadır. Ayrıca domuz, at, tavşan, kedi ve köpek gibi memelilerde ve tavuk ve hindi gibi kuş türlerinde de rastlanmaktadır.

Laboratuvarlarımızda TÜRKAK akreditasyonu ile ilgili yasal düzenlemelere ve standartlara uygun bir şekilde "Escherichia coli Sayımı" gerçekleştirilmektedir.

FİYAT TEKLİFİ ALIN

Test Talepleriniz İçin Bize Ulaşabilirsiniz.
Teklif Al