Erusik Asit, 22 karbonlu tekli doymamış bir yağ asididir. Kolza ve hardal gibi birçok bitkinin tohumlarında bulunmaktadır. Ancak hayvanlar üzerinde gerçekleştirilen bazı testlerde erusik asidin yüksek toksik özellikte olduğu tespit edilmiştir.
Bu nedenle alternatif arayışına gidilmiş ve erusik asit içermeyen kanola yağı elde edilmiştir. Erusik Asidin, yağlarda ve %5 oranından fazla yağ ilave edilmiş gıdalarda bulunması gereken miktar Türk Gıda Kodeksi tarafından sınırlandırılmıştır.
Kolza içerdiği erusik asit miktarına göre sınıflandırılmaktadır:
Laboratuvarlarımızda TÜRKAK akreditasyonu ile ilgili yasal düzenlemelere ve standartlara uygun bir şekilde "Erusik Asit Tayini" gerçekleştirilmektedir.