//script in header

Gıdalarda Rutubet Tayini


Gıdalarda rutubet tayini miktarı, belli bir sıcaklık altında örnekteki suyun uçurulması ve ağırlık kaybından nem miktarının bulunması ilkesine dayanır. Numunedeki nem uçurulduktan sonra kuru madde elde edilir. Gıdanın raf ömrünün korunmasında nem miktarının tayini önemlidir.

Et ve et ürünlerinde, unda, ekmekte, baharatlarda ve farklı birçok gıda da rutubet (nem) tayini gerçekleştirilmektedir. Rutubet tayini testi, uzun süre depolarda beklemekte olan ürünler için özellikle gerçekleştirilen test parametrelerinden biridir. Gıdalardaki nem miktarı, gıdanın bozulma sürecini, depolama şartlarını belirlemek için yapılmaktadır.

Laboratuvarlarımızda TÜRKAK akreditasyonu ile ilgili yasal düzenlemelere ve standartlara uygun bir şekilde "Rutubet (Nem) Tayini" gerçekleştirilmektedir.

FİYAT TEKLİFİ ALIN

Test Talepleriniz İçin Bize Ulaşabilirsiniz.
Teklif Al